Під воду пішло 300 га полів на Закарпатті

14 грудня 2017 184 0
Повінь
112.uaПовінь

Внаслідок інтенсивних дощів рівні води в основних річках Закарпаття піднялися від 1,5 до 2,5 м. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

«Станом на ранок четверга (14.12) підтоплено більше 300 га сільськогосподарських угідь та пасовищ, які розташовані в заплавах річок Уж, Боржава і Латориця в Ужгородському, Перечинському, Мукачівському, Берегівському, Іршавському та Виноградівському районах», — повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Він додав, що підтоплені також ділянки двох автомобільних доріг місцевого значення. Внаслідок різкого підйому води в річці Уж примусово зупинена система водопостачання в місті Перечин.

Для зменшення наслідків негоди у водному господарстві працюють 12 насосних станцій, які відкачують внутрішні води із сільськогосподарських угідь та прилеглих сіл.

У найближчі дві-три доби очікується продовження підйому рівня води основних річках області. На випадок необхідності підготовлені пересувні насосні станції, а також необхідний запас мішків та сипучих матеріалів.

Виконано за допомогою Disqus