Депутати розробили законопроект для поновлення експортного ПДВ на олійні

15 грудня 2017 110 0
Зала ВРУ
izbirkom.org.uaЗала ВРУ

У парламенті розробили проект закону,  який вирішує проблему втрати 10 млрд грн для аграріїв. Текст документу має у своєму розпорядженні AgroPolit.com

Читайте за темою: Відміна експортного ПДВ на ріпак, сою та соняшник: хто і навіщо? 

Нагадаємо, що у бюджетну ніч депутати також проголосували зміни до Бюджетного кодексу №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур», який відбирає експортний ПДВ для виробників соняшнику, сої та ріпаку. 

Наразі ці зміни до Бюджетного кодексу ще не підписав Петро Порошенко, оскільки, на думку депутатів, документ був прийнятий із порушеннями.

«З 1 березня 2018 р. звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з вивезення в митному режимі експорту технічних культур товарних позицій 1201, 1205 та 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД. 

А з 1 квітня 2018 р. операції з вивезення в митному режимі експорту технічних культур товарних позицій 1201, 1205 та 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД», підлягають оподаткуванню податком на додану вартість на загальних підставах, відповідно до статей 185 та 195 цього Кодексу», ідеться в новому законопроекті.

Тобто автори документу пропонують вирішити бюджетну колізію, вводячи обмеження на виплату експортного ПДВ на ці три культури тільки на місяць. А вже з  квітня відшкодування ПДВ поновиться.

За попередніми даними, документ зареєструють у парламенті наступного вівторка.

Виконано за допомогою Disqus