В Одесі на даху ринку вирощують полуницю

19 грудня 2017 479 0
Полуниця
pixabay.comПолуниця

В Одесі на даху одного з торгових павільйонів «Нового ринку» розмістили теплиці, площею 600 кв.м, де вирощують полуницю. Про це повідомляє Lacity.

Зимове виробництво полуниці вимагає дорогого устаткування та значних енерговитрат. Теплиця по периметру обладнана датчиками і пристроями, які контролюють вологість і температуру. Росте полуниця на кокосовому субстраті, він містить усі необхідні для росту полуниці мінерали. У разі нестачі необхідних мікроелементів, яку можуть визначити спеціальні програми, їх додають у вигляді маточного розчину. Крапельним шляхом саджанці отримують залізо, калій, магній і інші необхідні елементи.

«Ми посадили полуницю каліфорнійського сорту Сан Андреас, який дає в рік до чотирьох врожаїв. Зараз ми очікуємо перший. Поспіє якраз до Нового року. Після цього кілька тижнів полуниця відпочиває, потім йде на наступне коло. Третій урожай, останній у нашому сезоні, ми отримаємо орієнтовно в березні», — розповідає віце-президент концерну «Веселка» Гарік Бабоян.

До новорічних свят у теплиці планують зібрати близько тонни полуниці.

Пізніше тут планують вирощувати й інші овочі та ягоди — огірки і свіжі помідори. У глобальних планах адміністрації «Нового ринку» — створити «сімейні» грядки. Суть ідеї в тому, щоби запропонувати покупцям обзавестися власним екологічно чистим міні-городом. З нього один-два рази на тиждень можна отримувати, наприклад, півкіло полуниці, свіжих огірків і помідорів, салату та інших овочів.

Виконано за допомогою Disqus