Польща побудує паркан на кордоні з Україною для захисту від АЧС

3 січня 2018 122 0
Дикі кабани
Сhernigivlis.gov.uaДикі кабани

Президент Польщі Анджей Дуда підписав так званий спеціальний закон, що дозволяє більш ефективно контролювати африканську чуму свиней (АЧС). Про це повідомили у канцелярії президента Республіки Польща, передає УНН.

Як зазначається, закон передбачає, серед іншого, відстріл диких кабанів і зведення огорожі проти диких кабанів на східному кордоні — з Україною і Білоруссю.

Повідомляється, що головна мета закону — підвищити ефективність боротьби з інфекційними хворобами тварин шляхом впровадження нових рішень в області захисту від інфекційних захворювань і боротьби з інфекційними захворюваннями серед диких тварин. Це дає можливість видавати нові накази, заборони і обмеження і вводити адміністративні санкції за їх недотримання.

Вказано, що зокрема, у польському законі про захист державного кордону вводиться норма, якою дозволяється будувати об'єкти для запобігання або боротьби з інфекційними захворюваннями тварин. На практиці можна побудувати бар'єр, який запобіжить міграції диких тварин і, таким чином, мінімізує ризик поширення хвороби в прикордонних районах.

 

Виконано за допомогою Disqus