Поляки не бачать доцільності в співпраці по недопущенню АЧС — Тригубенко

12 січня 2018 111 0
Поросята
pigua.infoПоросята

На думку народного депутата Сергія Тригубенка, Польща готова витратити мільйони євро на будівництво паркану на кордоні з Україною, для запобігання поширенню АЧС, замість проведення спільної з Україною політики недопущення захворювання. Про це повідомляє УНН.

«Будівництво паркану на кордоні з Україною обійдеться полякам у €31 млн плюс €45 млн на річне його утримання. Тобто вони готові викласти €76 млн за спокій своїх фермерів. До того ж, відгородившись від нас, польська влада прогнозує скорочення витрат на боротьбу з АЧС орієнтовно на €500 млн», — розповів народний депутат.

Читати по темі: Польща побудує паркан на кордоні з Україною для захисту від АЧС.

За словами Сергія Тригубенка саме стільки коштує неспроможність України в особі керівників уповноважених органів виконувати свою роботу та вживати дієві заходи, спрямовані на недопущення АЧС.

«Ми вже доборолися з АЧС до тієї межі, коли нам не спільні заходи пропонують вживати, не довгострокові програми на захист фермерства реалізовувати, а просто вважають за доцільніше відгородитися парканом, бо «говорити нема з ким, а сподіватися нема на кого», — вважає народний обранець.

Він зазначив, що сусідня Білорусь також заявила про наміри будувати паркан на межі з Україною через АЧС.

«Прогнозую, що коли нас звідусіль огородять парканами, наші чиновники гордо прозвітують про успішну локалізацію епідемії», — додав Сергій Тригубенко.

Виконано за допомогою Disqus