У Токіо створили світломузичну овочеву теплицю (ВІДЕО)

7 січня 2018 114 0
Світломузична овочева теплиця у Токіо
megalife.net.uaСвітломузична овочева теплиця у Токіо

Освітлена різнобарвними вогнями теплиця з’явилася у центрі Токіо. Функціонуюча оранжерея була створена дизайн-студією PARTY для міського фестивалю 2017 Design Touch, який триває місяць і фокусується на експериментальних елементах оригінального дизайну, повідомляє Megalife.

Завдяки дизайнерам та іншим фахівцям, кожна рослина в інсталяції під назвою «Цифрові овочі» (Digital Vegetables) оснащена необхідними датчиками. Торкаючись до рослини можна створити симфонію світла і звуку. Кожен колір і шум відображає конкретний аспект тієї чи іншої рослини, дозволяючи відвідувачам асоціювати органіку з відчуттями, які виходять за межі смаку або запаху.

«Звуки протирання насіння. Звуки дотику до листя. Звуки поглинання плодів... Я записав звуки, створені з використанням справжніх овочів. Потім я змішав ці звуки зі звуками музичних інструментів за допомогою комп'ютерної програми і створив сім мелодій», — розповідає саунд-дизайнер Рей Кунімоті.

За словами Кунімоті, унікальний звук є у кожного овоча. Коли відвідувачі доторкнуться до помідора, вони почують звук скрипки, відлунням моркви будуть звуки труби, а капуста зазвучить гобоєм.

Виконано за допомогою Disqus