Аграрії сіють ріпак у сухий ґрунт

2 вересня 2015 104 0
Аграрії сіють ріпак у сухий ґрунт
Кurkul.comАграрії сіють ріпак у сухий ґрунт

Незважаючи на спекотну посушливу погоду в Україні, аграрії готуються до посіву озимих, пише «ПроАгро».

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, на кінець минулого місяця до осіннього посіву в Україні було підготовлено більше 6 млн га, або близько трьох чвертей від прогнозованих площ. Більше того — у деяких регіонах почався посів осіннього ріпаку, і на сьогодні засіяно культури близько третини від запланованих 820 тис. га.

За даними Укргідрометцентру України, районів, де погодні умови дозволяли б зараз сіяти озимі, практично немає.

«Лише на невеликій частині центральних областей недавно пройшли невеликі дощі, і ґрунт там можна вважати умовно зволоженим. На решті території родючий шар ґрунту сухий, і сіяти у нього можна лише з надією на те, що дощі незабаром усе ж пройдуть. В іншому випадку це — сізіфова праця, оскільки ріпак — не пшениця, і його насіння швидко втрачає схожість», — зазначила завідувач відділом агрометеорології «Укргідрометцентру» Тетяна Адаменко.

Однак на сто відсотків гарантувати дощі в найближчий тиждень синоптики не можуть. За їхнім прогнозом, опади можливі 6-7 вересня у центральному регіоні і прилеглих областях. Про їх кількість, інтенсивність або тривалість, напевно, нічого сказати не можна, оскільки метеоситуація змінюється щодня.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою