Німецькі фермери вимагають знищити кабанів

16 січня 2018 197 0
Кабани
Kurkul.comКабани

АЧС вже майже дісталася кордонів Німеччини. Побоюючись збитків фермерська асоціація вимагає відстрілу 70 % диких кабанів в якості запобіжного заходу. Про це повідомляє agroreview.com.

«Крім того, потрібно дозволити вбивати самок кабана. Страждання тварин в результаті дій мисливців набагато менше, ніж від поширення чуми», — сказав віце-президент Асоціації фермерів Вернер Шварц.

Він додав, що масове культивування кукурудзи для біогазових установок забезпечило кабанам велику кількість їжі і місця для укриття, що сприяло зростанню популяції.

Як додаткові протиепізоотичні заходи пропонується використання собак на прикордонному контролі для пошуку  можливо зараженої їжі, інформування під розпис сезонних сільськогосподарських працівників на їх рідних мовах про забезпечення регулярного очищення і дезінфекції приміщень ферм і транспорту.

Міністр сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт згоден із запропонованим посиленням відстрілу.

«Розумне скорочення популяцій дикого кабана відіграє ключову роль у профілактиці поширення АЧС. Щоб досягти мети скорочення їх популяції, сезон полювання на кабана повинен бути цілорічним», — сказав він.

За оцінкою фахівців, потенційний збиток може становити €2-3 млрд/рік. Якщо до цього додати витрати на боротьбу з хворобами і втрати всієї пов'язаної з сільським господарством харчової промисловості, то сума буде обчислюватися десятками мільярдів.

 

Виконано за допомогою Disqus