Україна стала повноправним учасником конвенції Пан-євро-мед

2 лютого 2018 99 0
Україна стала учасником конвенції Пан-євро-мед
sdm-partners.comУкраїна стала учасником конвенції Пан-євро-мед

Україна з 1 лютого 2018 р. набуває статусу країни-учасниці конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження. Про це йдеться на сайті Міністерства економічного розвитку й торгівлі України.

Ця Конвенція дозволяє країнам-учасницям торгувати між собою, використовуючи преференційний режим походження товарів. Так, українські виробники зможуть закуповувати сировину й комплектуючі в країнах-учасницях Конвенції, а готову продукцію експортувати, зберігаючи за собою право на знижені або нульові митні ставки.

«Конвенція має стати дієвим інструментом розширення взаємного доступу на ринки наших держав та стимулом для започаткування переговорного процесу стосовно укладення нових угод про вільну торгівлю», — зазначив Міністр економічного розвитку й торгівлі України Степан Кубів.

Відзначається, що за підсумками 11 місяців 2017 р. експорт з України в країни-учасниці Конвенції склав 58,9 %% від усього експорту країни. З них 40,3 % — у країни Європейського Союзу, 5,6 % — у Туреччину, 4,2 % — у Єгипет.

Виконано за допомогою Disqus