Депутати вимагають зупинити незаконний потік російський добрив в Україну

15 лютого 2018 628 0
Російські добрива потрапляють в Україну нелегально
Kurkul.comРосійські добрива потрапляють в Україну нелегально

Народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко спільно з українськими виробниками добрив вимагають зупинити потік російської продукції добрив. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

За словами депутата, попри санкції вітчизняний ринок добрив буквально завалений товаром з Росії. Через це українські заводи опинилися на межі закриття.

Питання постачання хімдобрив з Росії на український ринок було обговорено у Мінекономрозвитку.

«Останнім часом російський монополіст — компанія «Єврохім» своєю продукцією заполонила весь ринок добрив в Україні. І все — поза заборонами», — йдеться у повідомленні.

За словами народного депутата України, за останні два роки за незаконними схемами з митними кодами з Російської Федерації до України було завезено понад 500 тис. т аміачної селітри, а це 50 % від продукції, наявної на українському ринку.

«Весь світ застосовує санкції до Росії, обмежує їх і змушує виконувати плани зі збереження цілісності та суверенітету України, а наша влада замість того, щоб застосовувати санкції до Росії, навпаки сприяє їхньому бізнесу», — наголошує Михайло Головко.

При цьому, українські виробники почали відстоювати власні інтереси у судах, але російська компанія «Єврохім» також подала позов проти Мінекономрозвитку України.

Виконано за допомогою Disqus