За три роки площі під часником збільшилися утричі

19 лютого 2018 944 0
Український часник має високий експортний потенціал
pixabay.comУкраїнський часник має високий експортний потенціал

Зараз Україна посідає 43 місце у світі серед експортерів часнику, але співзасновниця UkrUP, голова українського часникового кооперативу Ганна Морозова вважає, що найближчим часом Україна може вирватися вперед. За її даними, за останні три роки площі під часником збільшилися втричі. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

«Я впевнена, що збільшення площ під часником в Україні не є тимчасовим трендом. Більше того, такі тенденції у майбутньому тільки підсилюватимуться. Це пов’язано з тим, що українські фермери роблять ставку не лише на виробництво часнику, але і активно вирощують повітряну цибулинку, тобто, нарощують виробництво власного матеріалу», — повідомляє Ганна Морозова.

Експерт наголошує, що вже сьогодні українським часником активно зацікавилися покупці із ряду країн, що говорить про високий експортний потенціал.

«Українським часником цікавляться не лише європейські країни, такі як Латвія, а й покупці із Бразилії, є запити з Малайзії. Попит є, але поки у нас немає об’ємів, відповідно ми не можемо гарантувати стабільні поставки. Але я запевняю, що це — питання часу», — зазначила Ганна Морозова.

За її словами, українські аграрії роблять акцент не лише на нарощування об’ємів врожаю, але і на перепродажній доробці та упаковці продукції.

 

 

Виконано за допомогою Disqus