IBM запускає блокчейн-платформу для фермерів

28 грудня 2018 59 0
IBM запускає блокчейн-платформу для фермерів
cryptocash.guru

Спільно зі стартапом Hello Tractor IBM проводить агроексперимент в Африці —  невеликим фермерам нададуть обладнання і технології для аналізу даних і складання прогнозів. Про це повідомляє internetua.com.

«Сільське господарство складна галузь, в якій необхідно враховувати багато різних змінних. Ми даємо фермерам інструмент прийняття рішень, заснований на ШІ та блокчейні», — розповів генеральний директор Hello Tractor Джеіл Олівер.

Зараз 80% врожаїв в країнах Африки на південь від Сахари збирають без тракторів і спеціальної техніки. Це одна з причин того, що до 50% фермерів щорічно страждають від великих втрат врожаю. IBM і Hello Tractor розраховують, що їх технології покращать ситуацію.

Проект має на меті підключення дрібних і середніх фермерів до обладнання і технологій для аналізу даних, складання прогнозів і підвищення врожайності. В оцінці якості врожаю та ефективності його вирощування використовуватимуть IoT-датчики.

Результати вимірювань будуть записуватися в блокчейн, щоб забезпечити простий і прозорий доступ до історичних даних.

Система сенсорів і датчиків буде стежити за погодою. В її прогнозах враховуються як моментальні дані, так і історичні. Система дасть знати фермерам, коли і які культури садити найкраще, і коли краще їх збирати. При цьому поради розраховуються на показниках конкретного поля, пише TechCrunch.

Виконано за допомогою Disqus