Вивізне мито на окремі види ВРХ знизять на 12%?

4 вересня 2015 100 0
Вивізне мито на окремі види ВРХ знизять на 12%?
Кurkul.comВивізне мито на окремі види ВРХ знизять на 12%?

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило законопроект, що передбачає зменшення вивізного (експортного) мита з 1 січня 2016 р. із 15% до 3% на окремі види великої рогатої худоби, крім нетелей та корів понад 300 кг, і чистопородних овець, повідомляють «Українські національні новини».

Відповідно до законопроекту, пропонується, зокрема, зменшити ставку вивізного мита з 15% до 3% на живу велику рогату худобу домашніх видів, крім нетелей та корів масою понад 300 кг як для забою, так і не для забою. Також зниження експортного мита стосується і чистопородних племінних овець.

У міністерстві пояснили, що нинішні ставки вивізного (експортного) мита на живу худобу (у цьому році — 15%) призводить до втрати інтересу вітчизняного виробника до експорту ВРХ і чистопородних племінних овець. До того ж, сільгоспвиробники почали значно скорочувати поголів'я худоби.

Натомість, на думку розробників документа, прийняття проекту закону про зниження вивізного мита дозволить мотивувати сприятливі умови для розвитку галузі тваринництва, зокрема, поступово нарощувати поголів'я худоби і збільшити виробництво молока і м'яса.

При цьому реалізаційна ціна на живу вагу великої рогатої худоби становить близько 40 грн/кг, на внутрішньому ринку закупівельна ціна за 1 кілограм живої ваги вдвічі менше.

Зменшення ставок вивізного (експортного) мита на окремі види живої худоби сприятиме підвищенню доходів вітчизняних товаровиробників.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою