На Київщині виявили замаскований під овечу ферму підземний спиртзавод

21 лютого 2018 877 0
Спиртзавод маскували під овечу ферми
Kurkul.comСпиртзавод маскували під овечу ферми

У Київській області правоохоронці виявили підземний спиртзавод, який був замаскований під овечу ферму. Виробничі потужності підпільного заводу знаходилися під землею на глибині до 5 поверхів. Устаткування підземного заводу було пристосоване для переробки контрафактного зарубіжного технічного спирту в питний. Про повідомляє прес-служба держпідприємства «Укрспирт».

«На території с. Малі Єрчики, Сквирського району Київської області співробітники податкової міліції ДФС у м. Києві спільно з прокуратурою та залученням експертів ДП «Укрспирт» ліквідували завод, у якому виготовлявся фальсифікований спирт», — повідомляє компанія.

На думку фахівців Укрспирту, на такому обладнанні неможливо досягти повного очищення денатурованого спирту. Яка субстанція пропонувалася кінцевого споживача — невідомо. У приміщеннях присутній характерний запах рідини, подібний запаху автомобільних омивачів

Підпільний завод міг виробляти від 7 до 15 т спирту на добу. Це від 14 до 30 тис. умовних пляшок горілки. Правоохоронці вилучили 15 тис. л фальсифікату, який оцінюють у 6,4 млн грн. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Виконано за допомогою Disqus