На експорті бобових Україна заробляє на 42 % більше, ніж на експорті всіх молокопродуктів

21 лютого 2018 171 0
На експорті бобових Україна заробляє на 42 % більше, ніж на експорті молокопродуктів
Kurkul.comНа експорті бобових Україна заробляє на 42 % більше, ніж на експорті молокопродуктів

Експорт бобових дає Україні більше виручки, ніж експорт меду, молокопродуктів, горіхів, свіжих фрукті, навіть, разом з овочами, а також більше, ніж експорт борошна та сокових концентратів. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

Лише за рік експорт бобових зріс на 64 % і приніс Україні у 2017 р. відразу $193 млн. Бобові культури за підсумками 2017 р. увійшли в топ-10 головних експортних товарів АПК України. Так, експерт наводить приклад успішної реалізації бобових.

«Один із наших фермерів виростив чимало квасолі, і протягом тривалого часу не міг продати майже нічого. Він скептично віднісся до пропозиції розмістити інформацію на одному з торговельних інтернет-майданчиків, але коли ми її розмістили для нього, то наступного дня весь об’єм у нього викупила компанія «Чумак». Бізнес був настільки прибутковим, що фермер став постійним постачальником цієї компанії, і скоротив виробництво овочів» — пише Андрій Ярмак.

Крім того, експерт підкреслив, що бобові культури збагачують ґрунти азотом. Саме тому, зростання виробництва та експорту цих товарів — це величезний плюс для України.

Виконано за допомогою Disqus