ФАО випустила посібник по боротьбі з іржею пшениці

24 лютого 2018 440 0
Іржа пшениці може призвести до 100 % втрат врожаю
ФАОІржа пшениці може призвести до 100 % втрат врожаю

ФАО опублікувала книгу в якій узагальнені 25-річні наукові дослідження хвороб пшениці. Книга має практичну цінність для фермерів, великих товаровиробників і працівників служб захисту рослин. Про це повідомила прес-служба ФАО.

Стеблева іржа пшениці стрімко поширюється Європою, Африкою і Азією. являючи собою загрозу для джерел продовольства і засобів до існування більше одного мільярда людей. Спори іржі пшениці, що переносяться вітром, можуть швидко поширюватися на великі відстані, викликаючи до 100 % втрат врожаю, що не обробляється, або вразливих сортів пшениці.

«У новій книзі, корисній як для науковців, так і для фермерів, міститься цінна інформація, що сприяє кращому розумінню природи хвороб пшениці та застосуванню комплексного підходу для забезпечення стійкого підвищення врожайності», — сказав фахівець ФАО по рослинництву і захисту рослин Хафіз Мумінджанов.

Він додав, що поширення агресивних видів іржі пшениці являє собою серйозну загрозу для продовольчої безпеки в регіоні. Здійснення постійного нагляду та розробка програм з управління хворобою мають виняткове значення.

Автор книги Мурат Койшібаєв більше 25 років пропрацював в тісній співпраці c Міжнародним центром покращення кукурудзи і пшениці і Міжнародним центром сільськогосподарських досліджень в посушливих зонах. Він також брав участь у багатьох експедиціях, організованих за підтримки ФАО, для аналізу фітосанітарного стану посівів пшениці в Центральній Азії і Північному Казахстані.

Завантажити посібник «Хвороби пшениці»

 

 

 

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus