Засоби захисту рослин зросли в ціні на 30% і дорожчатимуть далі

8 березня 2018 1101 0
Використання пестицидів обійдеться аграріям дорожче
look.bioВикористання пестицидів обійдеться аграріям дорожче

Закриття хімічних виробництв у Китаї призведе до потрясіння на ринку ЗЗР в Україні. Такий прогноз зробив аналітик ринку засобів захисту рослин Ігор Герасименко пише аgrotimes.net.

За його словами, влада КНР має намір поліпшити екологічний стан своєї країни й зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

У зв’язку з цим було видано наказ про перевірку всіх заводів, що виробляють пестициди, та про припинення роботи тих, які не пройдуть перевірку й не отримають спеціальний дозвіл.

Відтак на часі — подорожчання засобів захисту рослин. На деякі з них ціна виросла на понад 100%. Утім, і така ціна не є гарантією придбання пестицидів — навіть за умови підписаного договору та передоплати, оскільки на ринку Китаю — дефіцит ЗЗР, зауважує експерт.

Саме через це у 2018 році в Україні теж може виникнути певний дефіцит ЗЗР (попри наявні з минулого сезону залишки).

Також уже нині спостерігається різкий стрибок цін (у середньому на 30%) на всі засоби захисту рослин, а на початок активних продажів навесні цей показник може сягнути ще вищої позначки.

«Ці проблеми стосуються не лише постачальників генеричних продуктів для захисту рослин, а й мультинаціональних компаній, які вже нині прогнозують зростання цін на окремі препарати в межах 15-20%», — підкреслює Ігор Герасименко.

Він зазначив, що оскільки ці компанії стратегічно планують свій імпорт на тривалий період, зниження обсягів постачання ними препаратів на сьогодні не очікується.

Виконано за допомогою Disqus