Країни ЄС хочуть заборонити використання неонікотиноїдів

27 березня 2018 138 0
У Європі можуть заборонити ряд пестицидів
Kurkul.comУ Європі можуть заборонити ряд пестицидів

Країни Європейського союзу розглядають пропозицію Європейської комісії про можливість заборони трьох неонікотиноїдів, а саме — імідаклоприду, тіаметоксаму і тканіанідіну. Про це повідомляє zerno-ua.com.

Провівши систематичний огляд наукових даних, Європейська організація з безпеки продовольства EFSA (European Food Safety Autority) підтвердила, що застосування трьох пестицидів з групи неонікотиноїдів пов'язано з ризиками для популяцій диких і медоносних бджіл.

З 2014 р. Європейський союз ввів мораторій на використання неонікотиноїдів, виробляються і продаються різними компаніями. Крупні виробники пестицидів стверджують, що не існує реальних свідчень глобального зниження чисельності бджіл, викликаного безпосередньо в результаті застосування неонікотіноідних пестицидів. На їхню думку, зниження популяції бджіл є комплексним явищем, викликаним низкою факторів. Присутні також переконання, що заборона на неонікотиноїди може в подальшому спровокувати додатковий шкоду, змусивши фермерів розширювати сільськогосподарські угіддя.

Голосування щодо заборони на використання неонікотиноїдів було призначено на 22 березня 2018 р, але через розбіжності дата була перенесена.

Виконано за допомогою Disqus