Ціни на зернові й олійне насіння будуть рости — експерт

9 вересня 2015 43 0
Ціни на зернові й олійне насіння будуть рости — експерт
Кurkul.comЦіни на зернові й олійне насіння будуть рости — експерт

Ціни на зерно та олійне насіння в Україні будуть поступово зростати та утримуватимуться впродовж сезону на високому рівні, прогнозує керівник Центру стратегічних досліджень агропромислового комплексу Сумського національного аграрного університету Олександр Маслак, пише «Агробізнес сьогодні».

За його словами, причинами цього буде обмеження пропозиції внаслідок загострення конкуренції на ринку та зменшення виробництва порівняно з минулим роком, зростаючий попит, а також девальвація гривні.

«Підтвердженням цього є стабільна цінова ситуація на світовому ринку. Світові ціни на ріпак упродовж цього року утримуються на високому рівні. Основною причиною цього було підвищення споживчого попиту. На початку 2014-2015 МР (жовтень 2014 р.) ціна ріпаку на Гамбурзькій біржі з базисом поставки СІF становила $412/т, проте у червні підвищилася до $451. Світові ціни на пшеницю знаходяться на сталому рівні. У середині серпня ціни пшениці на світових товарних біржах, залежно від її якості, знаходилися у межах $186-196/т», — зазначив експерт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою