На Херсонщині загинуло 12 га посівів рису

9 вересня 2015 56 0
На Херсонщині загинуло 12 га посівів  рису
Вmg.uaНа Херсонщині загинуло 12 га посівів рису

У Каланчацькому районі Херсонщини знищено рисові плантації сільськогосподарського підприємства «Рис України», повідомляє Kherson.

Власники сусідніх з підприємством посівів соняшнику замовили обробку своїх угідь з повітря, і винайняли для цього АН-2. Однак при обробці чи то пілот обрав неправильний курс, чи то вітер раптово змінив напрямок, і хмара отрутохімікатів накрила посіви рису загальною площею понад 12,3 га. Рис, що не встиг навіть заколоситися, загинув.

«Збиток від загибелі посівів перевищив мільйон гривень. Для притягнення винних до кримінальної відповідальності ми вже звернулися у міліцію, і готуємо пред'явити також цивільний позов», — сказав директор підприємства «Рис України» Ігор Носов.

Херсонщиною втрачено 112-115 т «білого золота» — помітна частина очікуваного врожаю.

Рис вітчизняного виробництва після втрати Криму, де було зосереджено 40% усіх його плантацій, уже став дефіцитом. Його заповнюють за рахунок імпортних поставок, і чим більше цей дефіцит, тим вища ціна крупи на внутрішньому ринку. Тому загибель посівів загрожує українцям новим витком подорожчання рису.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою