Фермер з Київщини недоотримає 500 т урожаю кукурудзи через конфлікт Імперії-Агро та ТАСКОМБАНКу

2 квітня 2018 963 0
Анатолій Шевчук, керівник ТОВ «Росавка»
Kurkul.comАнатолій Шевчук, керівник ТОВ «Росавка»

Керівник ТОВ «Росавка» Анатолій Шевчук з Київщини підрахував збитки, які матиме його господарство внаслідок конфлікту між «Імперією-Агро» та ТАСКОМБАНКом. За мінімальними підрахунками втрати від недоотриманого врожаю сягнуть 2 млн грн. Про це Анатолій Шевчук повідомив у ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Нагадаємо, Kurkul.com просить заповнити анкету та вказати імовірний розмір фінансових втрат. Це дозволить більш конкретно уявляти картину та оцінити збитки.

За словами фермера, ще 31 жовтня він заплатив «Імперії-Агро» за насіння соняшника, кукурудзи та за вагон селітри.

«Селітру і соняшник ми отримали, залишилась тільки кукурудза. Насіння кукурудзи ми недоотримуємо десь на 50 га землі», — розповідає фермер.

За приблизними підрахунками, цього року в господарстві розраховували отримати 500 т урожаю кукурудзи.

«Тобто це десь 500 т урожаю кукурудзи, там ще трішки відкинемо на сушку, хай вийде 350-400 т чистої кукурудзи. Помножимо по-бідному на 5 тис. грн — оце вам 2 млн грн недоотримує господарство. Це видача паїв, зарплати, це зупинка роботи. Як невеликий бізнесмен на невеликому об’ємі, я прорахував це, ці гроші закладені, заплачені ще в листопаді, бо ми ж, аграрії, переживаємо за курс валют», — повідомив Анатолій Шевчук.

Чоловік співпрацює з «Імперією-Агро» не перший рік.

«Я просто благаю і прошу, якщо є суперечки між «Імперією-Агро» і ТАСКОМБАНКом — мене це не цікавить. Мене цікавить вчасно вийти в поле і посіяти. Ми, аграрії, тримаємо економіку нашої країни. Якщо ми сьогодні ще загубимо таку ланку як аграрний бізнес і сівба, то ВВП не буде, не буде валюти», — зазначає аграрій.

Фермер вимагає у ТАСКОМБАНКу не допустити зриву посівної і дати аграріям вчасно провести весняну посівну.

 

Виконано за допомогою Disqus