Створено штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Конфлікт ТАСкомбанку та Імперії-Агро триває

2 квітня 2018 857 0
Створено штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Конфлікт ТАСкомбанку та Імперії-Агро триває
Kurkul.com

Постраждалі в ході конфлікту Імперія-Агро та ТАСкомбанк фермери створили «Штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Про це Kurkul.com повідомив керівник Штабу Ігор Юрійович Нікольченко.

Нагадаємо, що в минулу п’ятницю розгорівся фінансовий конфлікт між  ТАСкомбанк та Імперія - Агро, заручником якої стали 3 тис. фермерів з усієї Україні. Приводом суперечки між цими компаніями став кредит банку у розмірі 300 млн грн, заставою по  якому виступали товарні запаси Імперії-Агро (засоби захисту рослин, добрива, насіння). Гроші за ці товари повністю або частково були проплачені фермерами дистрибуційній компанії «Імперія-Агро».

«Наразі ми звертаємося до обох сторін конфлікту (ТАСкомбанку та Імперії-Агро) з проханням віддати куплений фермерами товар, або повернути гроші, щоб  купувати добрива та ЗЗР у інших постачальників на ринку. На жаль конструктивної відповіді так і не отримали. За тиждень-два розпочнеться посівна. Якщо нас ніхто не почує  і не допоможе, то без урожаю залишиться 3,7 млн га с/г земель, а без роботи — 3040 фермерів! Саме тому було прийнято рішення створити «Штаб оперативного реагування «Поверни своє!», який об’єднає всіх постраждалих аграріїв у цій ситуації — закликаємо всіх доєднуватися до нас», — розповідає Ігор Нікольченко.

Для цього просимо заповнити анкету Масштаб збитків аграріїв та бути готовими до рішучих дій.

Ключовою вимогою фермерів до ТАСкомбанку та Імперії-Агро є пошук можливості обох компаній віддати фермерам оплачений ними повністю або частково товар: ЗЗР, добрива, насіння.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою