Частина фермерів домовилась про вивіз товару зі складів Імперії-Агро

6 квітня 2018 878 0
Частина фермерів домовилась про вивіз товару зі складів Імперії-Агро
Kurkul.com

ГС «Аграрна самооборона» домовилася про відвантаження товарів фермерам зі складу «Імперії-Агро» у Кропивницькому. Про це повідомляє Kurkul.com.

Сьогодні поблизу складу компанії знаходиться більше автомобілів та фермерів, ніж учора.

За домовленістю «ТАСКОМБАНКу» з «Аграрною самообороною», відвантаження продукції відбувається таким чином: одну машину товару забирає банк, одну — фермери.

«Домовленість з ТАСкомбанком є. Вантажимо паралельно — одну машину ми, одну — вони. Враховуючи, що у них сума там більша, ніж у фермерів, можливо, пропорція там десь 1:3 буде», — говорить голова ГС «Аграрна самооборона» Юрій Крутько.

За його словами, спочатку заїхало 7 машин фермерів «Аграрної самооборони» вони тут з першого дня. Але не всі фермери отримають продукцію, лише 40%.

«Відпускають спочатку продукцію, яка є у них на складах і яка не знаходиться під заставою у ТАСкомбанку. Тут де є неспівпадіння товарних одиниць, буде вирішуватися в суді», — говорить голова спілки.

У свою чергу, юристи радять фермерам для отримання товару мати при собі накладні та договір відповідального зберігання.

Нагадаємо, із 1 квітня стало відомо про багатомільйонний конфлікт між «Імперія-Агро» і ТАСКОМБАНКом. Через несплату кредиту представники банку-позикодавця заблокували товари, що виступили заставою, на складах «Імперії-Агро».

Читайте за темою:  Конфлікт Імперії-Агро і ТАСкомбанку загрожує фермерам зривом посівної 

Тисячі фермерів-клієнтів «Імперії-Агро» внесли повну або часткову оплату за ці товари для проведення весняної посівної кампанії і зараз не можуть їх забрати. У разі затягування переговорів між сторонами конфлікту і відсутності вирішення проблеми сільгоспвиробники не зможуть здійснити посівну.

Виконано за допомогою Disqus