На допомогу фермерам мають прийти іноземні інвестори — Павленко

10 вересня 2015 97 0
На допомогу фермерам мають прийти іноземні інвестори — Павленко
Кurkul.comНа допомогу фермерам мають прийти іноземні інвестори — Павленко

Залучення іноземних інвестицій зробить продукцію українських фермерів конкурентоспроможною на закордонних ринках. Про це «Європейській правді» сказав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«У спілкуванні з іноземними інвесторами ми постійно наголошуємо на важливості та перспективності підтримки малого та середнього фермерства України. Більше половини аграрної продукції виробляється фермерами, домашніми господарствами, індивідуальними виробниками, яких зараз 3,5 млн. Для того щоб така продукція була конкурентоспроможною на закордонних ринках, необхідно чітко дотримуватися стандартів її виготовлення, зберігання та транспортування. Самостійно малі та середні сільгосптоваровиробники забезпечити дотримання усіх вимог не зможуть», — зазначив посадовець.

За його словами, в якості одного із альтернативних варіантів пропонується залучення іноземних інвестицій. Як приклад, фермери Львівщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Дніпропетровщини отримали підтримку від уряду Канади, що дозволила їм придбати сучасне обладнання для зберігання молока.

«Окремі можливості для інвестицій є у вкладеннях у лізинг сільгосптехніки. Через недофінансування фермери не можуть придбати нову техніку та обладнання, оскільки вартість кредитів може сягати до 30% річних, причому на період до одного року. У Європі ж фермер кредитується на п'ять-сім років під 3-5% річних», — додав Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою