До проекту аграрних розписок приєднаються нові області — Рутицька

11 вересня 2015 89 0
До проекту аграрних розписок  приєднаються нові області —  Рутицька
Reformsua.orgДо проекту аграрних розписок приєднаються нові області — Рутицька

Проект аграрних розписок приніс вже 20 млн грн. Про це агропорталу Latifundist.com повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

За її словами, у цілому, це принесло фінансування на майже 20 млн грн. На Полтавщині у проекті аграрних розписок взяло участь уже близько десяти аграрних підприємств. На сьогодні проектом зацікавилися ще кілька областей, зокрема, Одеська.

Читати по темі: «Аграрні розписки стартують у трьох областях»

«Упровадження аграрних розписок — одне з пріоритетних завдань Мінагропроду, адже це забезпечить підтримання робочого капіталу для малого та середнього бізнесу. А також буде стимулювати створення кооперативів. Однак підключити відразу всі області немає можливості, так як задіяні досить складні фінансові схеми, але вже ведуться активні переговори з представництвами агропромислового комплексу. До програми приєднуються ще три області», — повідомила Владислава Рутицька.

За словами Владислави Рутицької, проект знаходиться на фінансовій стадії узгодження. Наказ про запуск уже підписаний, складається графік реєстру.

«Пілотний проект почався з Полтавської області, і його успішне просування там стимулювало до розширення на інші регіони», — пояснив голова громадської організації Agro.ReformsUA Олег Проценко.

Виконано за допомогою Disqus