Сегмент органічних овочів показує стійке зростання

19 квітня 2018 269 0
На українському овочевому ринку існують перспективні напрями, один з них — вирощування органічних овочей
Kurkul.comНа українському овочевому ринку існують перспективні напрями, один з них — вирощування органічних овочей

На ринку українських овочів існують перспективні напрямки й один з них — вирощування органічних продуктів. Про це повідомив провідний аналітик компанії Pro-Consulting, Андрій Мокряков.

«Сегмент, який показує постійне зростання, — це органічні овочі. Їх вирощування для дрібних фермерів не є значно дорожчим, ніж вирощування звичайних овочів, проте вартість набагато вища. Цей тренд продиктований збільшенням попиту на здорове харчування і простежується як в Україні, так і за кордоном. Підприємствам з ліцензією «Органік» набагато простіше налагодити експорт своєї продукції», — сказав аналітик.

Серед інших перспективних напрямів розвитку Андрій Мокряков називає виробництво продуктів переробки.

«Я вважаю гарбуз зразком того розвитку овочівництва, яке на сьогодні може активно проходити в Україні. І це має стосуватися не лише гарбуза. Для повноцінного розвитку галузі необхідний розвиток виробництва продуктів переробки. Перший і найбільш доступний варіант — це виробництво овочевої консервації, консервованих овочів, паст і соусів, для картоплі — крохмаль, для перцю і часнику — сегмент спецій», — розповів фахівець.

На думку Андрія Мокрякова, вважливою передумовою розвитку овочівництва є орієнтація на експорт. Не дивлячись на те, що в ЄС правила сертифікації значно складніші, ситуація на валютному ринку однозначно сприяє вітчизняним виробникам.

Виконано за допомогою Disqus