Технологія блокчейн має перспективи в агропромисловості

22 квітня 2018 99 0
Технологія блокчейн все ширше застосовуються в сільському господарстві
pixabay.comТехнологія блокчейн все ширше застосовуються в сільському господарстві

Технологія блокчейн буде сприяти революційним перетворенням в світовому сільському господарстві і в поставках продовольства. Про це розповіла експерт з інвестицій в криптовалюту компанії Cryptocurrency Consulting Світлана Жарова, повідомляє ukragroconsult.com.

Вона згадала успішні приклади використання блокчейн, які стають прологом майбутніх процесів в галузі. Зокрема, в 2018 р. була здійснена знакова угода в агробізнесі з використанням технології блокчейн — відвантажена велика партія сої з США до Китаю. Ще один вдалий приклад — кейс з використання блокчейн в російському фермерському господарстві Kolionovo.

За інформацією Світлани Жарової, капіталізація світового ринку криптовалют, вже досягла позначки в $470 млрд, тим самим перевищивши капіталізацію американської фінансової корпорації JPMorgan Chase & Co, що становить близько $396 млрд. При цьому зростає і кількість транзакцій з використанням криптовалюти. Наприклад, за допомогою криптовалюти Ripple в світі кожну секунду здійснюється близько 1500 транзакцій, в той час як в платіжній системі PayPal — тільки 193.

Представник Cryptocurrency Consulting також відмітила появу першого посольства Bitcoin в СНД, що відкрилося в центрі Києва, і висловила впевненість, що технологія блокчейн і криптовалюта мають гарне майбутнє у вітчизняному агробізнесі.

Виконано за допомогою Disqus