На Львівщині 49 тис га сільгоспземель не використовується

26 квітня 2018 208 0
На Львівщини виявили 49 тис. га невикористовуваних сільгоспземель
Kurkul.comНа Львівщини виявили 49 тис. га невикористовуваних сільгоспземель

За результатами аудиту земель у Львівській області було виявлено 49 тис. га сільгоспземель, що не використовуються. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

Станом на 19 квітня у приватній власності перебувають 629 тис. га землі, у комунальній власності — 88,4 тис. га, іще 70 тис. га належать державі.

Лідерами за кількістю сільськогосподарських угідь є Жовкіський та Сокальський райони.

«Разом з тим аудит дозволив нам зрозуміти, де є земля, що взагалі не використовується. Йдеться про 49 тис. га, частина з яких перебуває поза правовим полем. Найбільше незадіяних площ у Старосамбірському, Радехівському, Дрогобицькому та Самбірському районах. Окрім того, значна частина земель на території області є неуспадкованою (25 тисяч гектарів) та невитребуваною (22 тис. га)», — зазначила Наталія Хмиз.

На основі проведеного аудиту розробили спільно з Держгеокадастром та Управлінням юстиції алгоритми дій, що мають застосовувати у кожному із напрямів. Перш за все, для активізації впровадження державних земель в обіг варто активно застосовувати аукціони. Зараз на Львівщині в реєстрі є 3444 ділянки на загальну площу 52 тис. га, які можуть бути виставлені на аукціони.

Виконано за допомогою Disqus