Ретарданти на зернових допоможуть зібрати на 15-20 ц/га більше — експерт

11 травня 2018 525 0
Павло Материнський, менеджер з розвитку продуктів на колосових зернових компанії BASF
Павло Материнський, менеджер з розвитку продуктів на колосових зернових компанії BASF

Використання ретардантів допоможе фермерам скоротити недобір урожаю на 1,5-2 т/га. Про це розповів менеджер з розвитку продуктів на колосових зернових компанії BASF Павло Материнський.

Довідка: Ретарданти — синтетичні регулятори розвитку інгібіторного типу, що здатні уповільнювати ріст рослин, не викликаючи при цьому аномальних відхилень. Ці речовини здатні вкорочувати і потовщувати стебло, зменшуючи схильність до вилягання, посилювати ріст кореневої системи без втрат для генеративних органів, підвищувати продуктивність рослин та їх стійкість до несприятливих факторів середовища.

«Якщо сьогодні ми маємо вилягання посівів на етапі початку молочної стиглості, то недобір врожаю сягатиме 1,5-2,0 т/га, а то й більше. Якщо вилягання посіву відбулося на завершення вегетації, тобто у фазі воскової стиглості, то недобір врожаю буде рівнозначним втратам під час збирання, які в нас продукує сам комбайн. Тобто цей рівень може бути 0,5-0,6 т/га, можливо, й вище», — розповів він.

На думку Павла Материнського користь від ретардантів не обмежується збільшенням врожаю. Адже вилягання рослин призводить до погіршення якості зерна і поширенню хвороб. Саме ретарданти допомагають запобігти цим явищам.

Виконано за допомогою Disqus