Експерти розказали, як вплинуть нові правила забою на ціну свинини

16 травня 2018 144 0
Нові вимоги до забою худоби суттєво не вплинуть на ціну свинини
Kurkul.comНові вимоги до забою худоби суттєво не вплинуть на ціну свинини

Вимога здійснювати забій тварин лише у сертифікованих бійнях суттєво не вплине на ціну свинини з точку зору економіки виробництва. Про це розповів президент Асоціації свинарів України Артур Лоза, повідомляє shuvar.com.

«Зараз свині вирощуються, десь забиваються (ми не знаємо, де саме) і продаються в якійсь мережі. Йдеться про те, щоб цей процес зробити абсолютно прозорим. Якщо є бажання вирощувати свиней для себе, це ваше право. Якщо ви стаєте оператором ринку, тобто починаєте продавати свинину, то, відповідно, підпадаєте під усі вимоги, пов’язані з безпечністю виробництва цього продукту».

Нагадаємо, 4 квітня набули чинності нові правила забою тварин. Зокрема, зменшується кількість забитих тварин не на бойні (подвірно) до трьох голів свійських парнокопитних тварин або інших копитних тварин на тиждень.

З 1 січня 2025 р. продукти, отримані в результаті забою не на бійні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 км від місця забою або в області, в якій він здійснений.

Виконано за допомогою Disqus