Мінагропрод створить робочу групу з розвитку зеленого туризму

14 вересня 2015 22 0
Мінагропрод створить робочу групу з розвитку зеленого туризму
Кurkul.comМінагропрод створить робочу групу з розвитку зеленого туризму

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює створення міжвідомчої робочої групи з розвитку зеленого туризму, з залученням народних депутатів, галузевих асоціацій, експертів та громадськості. Про це повідомив директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Впевнений разом ми розробимо сучасні європейські підходи підтримки людей, які прагнуть розвивати власну справу. Крім того, ми організуємо навчальні семінари з питань розвитку зеленого туризму по всій території України. Вони стануть майданчиком для обміну досвідом та пошуку партнерів», — сказав посадовець.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа під час навчально-практичного семінару «Розвиток механізму створення агро-рекреаційних кластерів як платформи сталого розвитку сільських територій» у Чернігівській області зазначив, що зелений туризм є одним з найперспективніших напрямків розвитку аграрної галузі та може стати потужним імпульсом соціально-економічного розвитку сільських територій.

«За оцінками Мінагропроду, на сьогодні у сфері зеленого туризму зайняті близько 2,5 тис. жителів сільських територій. Наразі ми працюємо над відповідною законодавчої базою, яка б стала платформою для розвитку сімейних ферм та підтримки бізнес-ініціатив на селі. Проводимо консультації з Мінекономрозвитку, яке відповідає за програми підтримки підприємництва, аби частина державного фінансування все ж була спрямована на сільський туризм. Маємо величезний потенціал в цій сфері і наше завдання — реалізувати його. Розвиток зеленого туризму здатен в 10 разів збільшити рівень зайнятості на селі», — заявив Володимир Лапа.

Він підкреслив, що з цією метою розвиток сімейного бізнесу, зокрема зеленого туризму визначено одним з пріоритетів Стратегії розвитку сільського господарства на період до 2020 р. та розробленої Мінагропродом нової редакції закону про держпідпримку фермерських господарств.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою