Студенти Уманського НУС висадили 5 га дослідного інтенсивного саду

19 травня 2018 220 0
Студенти університету садівництва заклали дослідний сад
udau.edu.uaСтуденти університету садівництва заклали дослідний сад

В Уманському НУС заклали сучасний інтенсивний яблуневий сад на площі 5 гектарів. Участь у закладанні саду брали студенти, викладачі та адміністрація університету на чолі з ректором професором Оленою Непочатенко. Про це повідомляє офіційний сайт університету.

Згідно цієї інформації, впровадження високоінтенсивних технологій та досягнень сучасної світової науки у садівництво є пріоритетним напрямом розвитку Уманського національного університету садівництва.

«Розвиток світового садівництва показує, що найефективнішим типом промислового саду на сучасному етапі є інтенсивний сад на слаборослих підщепах, який характеризується високою продуктивністю за екологічно чистих та ресурсоощадних технологій. Такі типи садів стали давно звичайними для більшості країн Європи, південних регіонів і центральної зони нашої країни», — сказано у повідомленні.

Зазначено тако, що на базі даного саду буде проводитись дослідна робота студентів та наукові дослідження аспірантів університету. Поєднання теоретичного та практичного навчання забезпечить підготовку в університеті висококваліфікованих спеціалістів.

Виконано за допомогою Disqus