Виробники почали підвищувати ціну на суницю через погоду та початок експорту

21 травня 2018 863 0
Виробники почали підвищувати ціну на суницю через погоду та початок експорту
pixabay.com

На початку ягідного сезону ціни на суницю не радували виробників. Але останній тиждень приніс подорожчання на ранню суницю. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Тиждень тому ціни на суницю щодня знижувалися, в середині травня пропозиція на ринку суттєво зросла, вартість суниці на гуртових майданчиках країни опустилась до 15-25 грн/кг.

Через активність виробників із Закарпаття минулого тижня найдешевшу суницю можна було купити саме у західних областях. У південному регіону ця ягода коштувала на 20-30% дорожче.

Але останні три дні виробники та продавці по всій території України почали підвищувати ціни. Така можливість в них з’явилась завдяки скороченню пропозиції та стабільному попиту на суницю.

Зменшення обсягу ягоди на внутрішньому ринку пов’язане із дощовою погодою, особливо це характерно для західних областей. Також, зростанню ціни на суницю сприяє експортний попит, ранньою українською ягодою вже зацікавились покупці з Білорусі та Молдови.

За останні три дні ціни на ранню суницю садову в головних виробничих регіонах України відносно вирівнялись, виробники Закарпаття та Південних областей сьогодні на внутрішньому ринку пропонують ягоду по 30-35 грн/кг, експортери скуповують українську суницю по 38-45 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus