Ранні кавуни можуть з'явитися на ринках вже 10 червня

21 травня 2018 286 0
Кавуни з’являться у продажу на 2 тижні раніше, ніж звичайно
Kurkul.comКавуни з’являться у продажу на 2 тижні раніше, ніж звичайно

За прогнозами науковців, цього року перші врожаї кавуна фермерам вдасться зібрати на 2 тижні раніше звичного. Прогнозами стосовно перших врожаїв поділився директор Південної дослідної станції баштанництва НААН України Володимир Лимар, повідомляє SuperAgronom.com.

«П'ять років тому ми досліджували технологію вирощування кавунів і динь в теплицях. Тоді перший урожай вдавалося отримати на початку червня. Але в зв'язку з глобальним потеплінням терміни дозрівання баштанних «зрушили» на два тижні. І тепер кавуни ранніх сортів, що ростуть під плівкою, можуть з'явитися на ринках вже 10-11 червня. А польовий кавун піде на продаж в першій декаді серпня, а не в середині цього місяця», — прогнозує Володимир Лимар.

Щодо закупівельної та роздрібної цін на майбутній урожай баштанних культур ні сільськогосподарські виробники, ні комерсанти нічого точно сказати не можуть. Ціноутворення залежатиме від урожаю кавунів і динь та рівня попиту на них.

Разом з цим, у херсонських супермаркетах уже з'явилися перші кавуни, але за ціною 100 грн/кг. Покупці підозрюють, що така ціна зумовлена ​​необхідністю доставки кавунів з віддалених південних країн, де вони дозрівають швидше. Однак фахівці кажуть, що кавуни можуть бути й вітчизняними — з теплиці.

Виконано за допомогою Disqus