Американці створили машину для збору кавунів

24 червня 2018 214 0
Американці створили машину для збору кавунів
i.ytimg.com

Корпорація Virginia Tech разом з групою студентів отримала гран-прі та $30 тис. призових в програмі Ag-Bot Challenge за високотехнологічну систему для збору кавунів. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Взявши традиційний спосіб перевірки зрілості та збору кавунів, команда Virginia Tech наділила його техно-особливостями та створила революційну машину, яка не гірше за людину здатна сортувати та збирати кавуни.

«Ідея полягає в тому, що фермер звечора, перед сном, запускає машину, а вже зранку бачить повний кузов стиглих зібраних кавунів», — коментує розробку професор з машинобудування Virginia Tech Олександр Леонеса.

Машина працює за принципом, який використовують і люди при зборі кавунів — спеціальний молоток, проїжджаючи повз кавун, стукає по ньому, а відповідно до отриманого звука машина визначає стиглість плоду та необхідність його збору.

Компанія-розробник повідомляє, що машину можна навіть не купувати, а просто брати її в оренду, збирати врожай, та повертати власнику. Модель не потребує водія, а також може бути актуальною для літніх фермерів.

Виконано за допомогою Disqus