Тваринники виступили проти завезення в Україну пестицидів без державної реєстрації

24 травня 2018 177 0
Тваринники виступили проти завезення в Україну пестицидів без державної реєстрації
Kurkul.com

Асоціація тваринників України (АТУ) виступила проти завезення в Україну пестицидів без державної реєстрації країни-виробники. Про це повідомила прес-служба АТУ.

Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар наголосила, що одним із пріоритетів національних інтересів України мають бути екологічно чисті та техногенно безпечні умови життя громадян, збереження навколишнього середовища в цілому.

«У законопроекті № 6606 «Про пестициди та агрохімікати», який планується винести в сесійну залу на розгляд народних депутатів, пропонується спростити доступ до новітніх міжнародних засобів захисту рослин для України. Але це великий ризик того, що під видом дослідних препаратів в Україну будуть ввозити пестициди небезпечної якості», — зазначила Ірина Паламар.

Вона додала, що серед шкідливих забруднювачів нашої природи на пестициди вже припадає 20%.

«Україна ж через спрощення своїх вимог до ввезення пестицидів перетвориться на дослідний полігон для інших країн, або ще гірше — на всесвітній пестицидний могильник, наслідки від чого відчує на собі кожний громадянин», — зазначила Ірина Паламар.

АТУ звернулися до голови Верховної ради та народних депутатів із вимогою голосувати проти прийняття законопроекту № 6606, або не голосувати за нього взагалі.  

«У випадку, якщо голос громадськості та експертів буде проігноровано і цей ганебний законопроект отримає статус Закону, ми вимагатимемо від Президента України скористатися своїм правом вето і не підписувати його», — наголосила голова АТУ.

Вона також пообіцяли звернутися за підтримкою до міжнародних організацій, європейської спільноти.

Виконано за допомогою Disqus