В Україні розпочалось тестування американської системи контролю якості свинини

25 травня 2018 136 0
В Україні розпочалось тестування американської системи контролю якості свинини

У рамках співпраці Асоціації «Свинарі України» та Міністерства сільського господарства США в Україну завітали експерти з США. Мета їхнього візиту — аудити біобезпеки свиноферм та м’ясопереробних підприємств, а також перевірка вітчизняних господарств за американською системою контролю якості свинини PQA Plus. Про це повідомила прес-служба Асоціації «Свинарі України».

Програма стартувала цього понеділка і триватиме впродовж 2-х тижнів. Експерти вже відвідали господарства у Чернігівській області.

Систему  PQA Plus  розробили на основі принципів НАССР, які діють для переробників. Мета програми — довести, що продукція харчування, яка потрапляє на полиці магазинів — якісна та безпечна на всіх етапах виробницва, зокрема й первинного. Відтак, вирощування свиней має відповідати принципам біобезпеки та благополуччя тварин. В цілому, програма PQA Plus орієнтована на споживачів, їх упевненість у якості та безпечності продукції.

«В Україні відповідної системи немає, тому і запросили фахівців зі США, оскільки шукаємо механізми популяризації вітчизняного продукту. Наша мета — щоб споживач був упевнений, що вироблена в Україні свинина — якісна і надавав перевагу їй», — розповіли в Асоціації «Свинарі України».

За результатами тестування програми в Україні є ідея створити онлайн опитувальник, щоб кожен виробник зміг швидко оцінити рівень біобезпеки свого господарства.

Довідка: PQA Plus (Pork Quality Assurance® Plus) — освітня та сертифікаційна програма контролю якості свинини. Вона охоплює спектр питань, пов’язаних з безпекою харчових продуктів, благополуччям тварин, захистом навколишнього середовища та безпекою працівників. Заснована у США в 1989 р. Спектр дії програми розширили у 2007 р.

Виконано за допомогою Disqus