У НААН озвучили плани з розвитку агропромислового комплексу

25 травня 2018 110 0
У планах НААН стабілізувати та наростити виробництво продукції тваринництва
Kurkul.comУ планах НААН стабілізувати та наростити виробництво продукції тваринництва

На найближчі роки НААН планує стабілізувати та наростити виробництво продукції тваринництва. Таку думку висловив Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало, передає прес-служба НААН.

Проблему повинна вирішити Стратегія розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні на період до 2025 р. Вона передбачає підвищення продуктивності тварин, зокрема середнього надою на корову близько 6 тис. кг, а у сільськогосподарських підприємствах — до 7-7,5 тис. кг молока. Поголів’я молочних корів за цей термін потрібно довести до 2,76 млн голів. Досягти цих показників планується за рахунок власного відтворення, закупівлі телиць у населення та імпорту високопродуктивних нетелей. 

«Ми працюємо над тим, щоби налагодити співпрацю дослідних господарств академії з усіма учасниками ланцюгу виробник-переробник-споживач», — зауважив Ярослав Гадзало.

Він додав, що науково-дослідні установи зі своїми експериментальними базами можуть стати осередками сучасного менеджменту у тваринництві, надавати технологічні послуги і селекційний матеріал, проводити навчання з відтворення, годівлі, утримання худоби та оцінки якості продукції. Це забезпечить переробні підприємства необхідним обсягом якісної продукції.

 

Виконано за допомогою Disqus