Популярність агрострахування стрімко зростає

1 червня 2018 88 0
Страхування сільського господарства
pixabay.comСтрахування сільського господарства

Працівники сільського господарства потребують страхування. Це забезпечить їм фінансовий захист від ризиків. Про це йдеться у повідомленні на Agroreview.com.

«Система сільськогосподарського страхування – один з найбільш ефективних інструментів для стабілізації та гарантованості доходів агровиробників, який відповідає сучасним вимогам «зеленого кошика» Світової організації торгівлі», — зазначила заступник міністра АПК Олена Ковальова.

Як повідомили у Нацкомфінпослуг ринок агрострахування у 2017 р. мав позитивну динаміку розвитку. Протягом минулого року було укладено 15984 договорів страхування сільськогосподарської продукції, що на 48,6% більше ніж у 2016 р. А платежів страховики отримали у розмірі 271,2 млн грн, що на 21,4% більше ніж у 2016 р.

Експерт страхового ринку Володимир Юдін, відмітив, що кліматичні зміни на планеті вже торкнулися і нашої країни, внаслідок чого аграрний сектор частіше став стикатись з погодними ризиками, такими як засуха або небувалі опади, град. Залишаючи селян без врожаю погода, вона лишає їх також можливості планування майбутнього розвитку, розрахунку з кредиторами та робітниками.

«Зміна клімату ще більше підштовхує аграріїв замислитися над інструментами попередження наслідків для власної справи. Захиститися від впливу можливих погодних ризиків, тим самим створивши собі певну подушку безпеки,  в Україні фермеру успішно допоможе агрострахування», — підкреслив Володимир Юдін.

Виконано за допомогою Disqus