Литовські фермери запевняють, що равликовий бізнес вигідний для України

4 червня 2018 2239 0
Вирощування равликів
Kurkul.comВирощування равликів

В Україні у порівнянні з Польщею та Литвою найсприятливіший клімат для вирощування равликів. Попит на них постійно зростає, тому продаж на експорт цих молюсків дуже вигідний. Таку думку висловила власниця равликової литовської ферми поблизу Вільнюса Дайва Гірдзюшієне, повідомляє Agroreview.com.

«Наша компанія є одним із найбільших виробників та експортерів равликів не тільки в Литві, але і у країнах Європи. Це наш сімейний бізнес. Ми вирощуємо равлики різновидів «Мюллер» (Helix Aspersa Muller) та Maxima (Helix Aspersa Maxima). І продаємо їх не тільки в Литві, але і в інших країнах Європейського Союзу», — розповідає власниця ферми.

Тому зараз литовські фермери планують налагодити співпрацю з українцями. Вони переконують, на равликів завжди гарні ціни, тому цей бізнес вигідний. В залежності від сорту кілограм молюсків можна продати від 2,5 € до 4 €.

Як стверджує Дайва Гірдзюшієне, початкові витрати складають €2 тис. на 1 т або 200 000 тис. шт. дитячих равликів. Щоб виростити тонну, на харчування необхідно витратити €1 тис. Серед витрат також значаться витрати на воду, електроенергію, заробітну плату працівників, податки. Вирощування розпочинається навесні, а восени фермери отримують маточне стадо.

Виконано за допомогою Disqus