Ціна моркви в Україні побила всі рекорди

20 червня 2018 941 0
Ціна моркви в Україні побила всі рекорди
Kurkul.com

Виробники овочів «борщового набору» наприкінці сезону отримали гарний подарунок у вигляді рекордно високих цін на моркву. При цьому, заробити вдалось виробникам і пізньої і ранньої моркви. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Фермери кажуть, що таких високих цін на продукцію вони не пам’ятають взагалі. Рік тому, коли морква також вважалась досить дорогою, її ціна була майже в 3 рази нижчою.

«Цього року виробники моркви нарешті дочекались ціни в €1/кг. Ситуація, що склалась на ринку України, пов’язана насамперед із низькими перехідними запасами «старої» моркви. Цим змогли скористатись виробники ранньої моркви — завдяки теплій весні, перша морква врожаю 2018 р. з’явилась на ринку вже у травні, але її пропозиції було недостатньо для того, щоб компенсувати дефіцит запасів минулорічної моркви», — зазначає експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Максимальних показників ціни на моркву досягли на цьому тижні. Станом на 20 червня на оптовому ринку ОРСП «Шувар» залишки «старої» моркви продавці пропонують по 20-25 грн/кг (€0,66-0,82/кг), а молода морква коштує 22-27 грн/кг (€0,72-0,88 /кг).

Виробники і оператори гуртової торгівлі впевнені, що вже найближчими днями ціна піде до низу, при цьому, падіння може бути досить суттєвим, адже друга половина червня — це традиційний початок масового збору врожаю ранньої моркви на Півдні країни.

Виконано за допомогою Disqus