З початку липня різко обвалилися ціни на моркву

19 липня 2018 719 0
З початку липня різко обвалилися ціни на моркву
Kurkul.com

З початку липня ціни на моркву у господарствах Україні обвалилися на 35%. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, станом на 19 липня фермери південних областей ведуть відвантаження моркви по 10-15 грн / кг тоді як в інших регіонах ціни на ці коренеплоди не перевищують 18 грн / кг. Тоді як два тижні тому господарства не згодні були укладати угоди дешевше 17 грн/кг.

За словами виробників, досить різке зниження цін пов'язане з сезонним зростанням пропозиції моркви середніх сортів. Оптові компанії та роздрібні мережі готові закуповувати зазначені коренеплоди тільки невеликими партіями, пояснюючи своє рішення вкрай низькими темпами реалізації в роздрібній торгівлі.

Наразі ціни на моркву в Україні навіть після помітного зниження залишаються рекордними і в 1,5-2 рази перевищують торішній рівень в аналогічний період.

Аналітики не виключають, що вже незабаром ситуація в даному сегменті може кардинально змінитися. На їхню думку, рекордно високі ціни на ранню моркву можуть підштовхнути фермерів переглянути свої плани щодо вирощування пізньої моркви, що призведе до розширення площ і, як наслідок, до зростання врожаю.

Виконано за допомогою Disqus