Фермери відмовляються вирощувати баштанні через збитковість

3 липня 2018 509 0
Фермери відмовляються вирощувати баштанні через збитковість
pixabay.com

За даними дослідження FАО і ЄБРР «Поліпшення доступу українського агробізнесу до експортних ринків», баштанні є культурою з найбільш негативною динамікою з усього плодоовочевого ринку України. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

На думку фахівців, перш за все така ситуація зумовлена тим, що сегмент вирощування кавунів та динь потрапив до розряду ризикованого землеробства, оскільки отримання якісного врожаю баштанних вимагає додаткових інвестицій, перш за все, на систему зрошення.

«Враховуючи проблеми зі збутом, які спостерігаються в країні останні три роки, більшість з виробників не готові вкладати додаткові кошти в ці культури, а скоріш просто відмовляються від вирощування баштанних», — йдеться у повідомленні.

Як результат, більшість площ під баштанними так і залишаються без зрошення, що в умовах посушливої та спекотної погоди, яка останніми роками спостерігається в Україні у другій половині літа, спричиняє досить суттєву шкоду якості врожаю, негативно упливає на обсяги виробництва и в решті решт робить виробництво баштанних збитковим.

Виконано за допомогою Disqus