Конярство України втратило понад 43 млн грн

2 липня 2018 194 0
Проблеми на підприємстві розпочалися ще у 2015 р.
Kurkul.comПроблеми на підприємстві розпочалися ще у 2015 р.

ДП «Конярство України» втратило понад 43 млн грн оплати за реалізовану сільгосппродукцію через неналежний рівень претензійно-позовної роботи та бухгалтерського обліку. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на звіт Держаудитслужби.

Перевірка встановила, що філії ДП «Конярство України» продають сільгосппродукцію та племінних коней за цінами значно нижчими від визначених розпорядженням підприємства, що призвело до недоотримання доходів на суму понад 17 млн грн.

Вперше такі проблеми на підприємстві виявили у 2015 р. Як зазначили аудитори, підприємство вже здійснило 7,6 млн грн непродуктивних витрат, а сума недоотриманого прибутку становить 60,6 млн грн.

Численні порушення стосуються також і органів місцевої влади, які вилучають у підприємства земельні масиви, що перебувають на постійному користуванні у ДП «Конярство України».

За даними системи YouControl, станом на червень цього року ДП «Конярство України» має податковий борг на суму понад 18 млн грн. Проти підприємства порушено провадження про банкрутство.

Поряд з цим аудитори вважають, що потужним резервом підвищення прибутковості підприємства на суму 145 млн грн може стати скасування законодавчої заборони кінноспортивного тоталізатору на іподромах, який було віднесено до грального бізнесу.

Виконано за допомогою Disqus