На полі в Одеській області з’явився нецензурний напис

2 липня 2018 4193 0
На полі в Одеській області з’явився нецензурний напис
Kurkul.com

Добре помітний з повітря нецензурний напис з'явився на полі поблизу села Войничеве Захарівського району Одеської області. Місцеві ЗМІ приписують авторство напису керівнику фермерського господарства «Садок» Анатолію Кандаурову із села Глибокояр Фрунзівського району.

В ексклюзивному коментарі Kurkul.com фермер розповів, що раніше поле, на якому був вистрижений напис, раніше обробляло його господарство. Натомість із лютого 2018 р. у тих земель з'явився новий орендар.

«До мене прийшли прикордонники з аерофотознімками й попросили пояснити, звідки походить цей напис. Але це поле я більше не обробляю, тому сказав, щоб вони зверталися до нинішніх орендарів», — розказав Kurkul.com Анатолій Кандауров.

Фермер пояснив, що до лютого 2018 р. він орендував земельну ділянку площею 24,3 га на території Войничівської сільської ради. Але цю ріллю виставили на земельні торги.

«Зембанк нашого господарства за короткий період зменшився з 610 га до 170 га. І все це через дії місцевої влади. Приїждає до сільради голова місцевої адміністрації і «змушує» сільради нібито по закону виставити землі на аукціон. Конкретно по ділянці, яку ми обробляли, аукціон відбувся 21 лютого. Виставили ціну оренди за гектар 9 800 грн (у середньому по Україні ціна варіюється в межах 2-7 тис. грн залежно від якості грунтів — ред.). Тендер ми програли. Бо у фермерському господарстві не маємо такої рентабельності, не можемо собі дозволити таку високу орендну плату та не можемо конкурувати з опонентами по тендеру», — розповідає про корупційні схеми у держструктурах фермер.

За словами Анатолія Кандаурова, фірма, яка виграла тендер, має офіс в Одесі і «скуповує» землі в області завдяки тіньовим корупційним схемам.

© Катя Капустіна, Kurkul.com, 2018.

Виконано за допомогою Disqus