Мінагропрод ініціював написання Стратегії відновлення систем зрошення

17 вересня 2015 46 0
Мінагропрод ініціював написання Стратегії відновлення систем зрошення
Кurkul.comМінагропрод ініціював написання Стратегії відновлення систем зрошення

Сформовано склад п’яти робочих груп експертів із написання Стратегії відновлення та розвитку систем зрошення. Про це заявила на координаційній раді з питань відновлення та розвитку систем зрошення заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За її словами, це стратегічно важливий документ, який буде фундаментом всієї подальшої роботи у сфері відновлення та розвитку систем зрошення.

«Для нас важливо розробити якісну Стратегію, яка стане дорожньою картою у процесі відновлення іригаційних систем в Україні. До розробки документа ми долучаємо міжнародних експертів, які брали участь у створені відповідних проектів зі зрошення у країнах Центральної Азії, Кавказу та Східної Європи, зокрема таких країнах як Вірменія, Грузія, Румунія, Болгарія», — зазначила Владислава Рутицька.

Також додається, що реалізація проекту є надзвичайно актуальним завданням для розвитку аграрного сектору та реалізації аграрного потенціалу південних регіонів України за умов зміни клімату та виходу з ладу внутрішньогосподарських зрошувальних систем на площах понад 1 млн га.

«Проект відновлення системи зрошення реалізується в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях. Їх відвідали представники Світового банку. Це саме ті області, які потерпають від недостатньої кількості водних ресурсів», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою