Квота по крохмалю вибрана лише на 6%

29 вересня 2015 48 0
Квота по крохмалю вибрана лише на 6%
Kurkul.comКвота по крохмалю вибрана лише на 6%

Українські виробники крохмалю станом на 15 вересня 2015 р. поставили до Євросоюзу 619 т крохмалю, тобто використали лише 6,2% існуючої квоти.

Про це у ексклюзивному коментарі агропорталу Kurkul.com повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

За її словами, квота на сьогодні становить 10 тис. т для крохмалів усіх видів, крім модифікованих. Українські виробники поки-що не можуть її використати у повністю через відсутність відповідної сертифікації та гарної ціни на європейському ринку.

Проте позитивна тенденція все-таки спостерігається. Оскільки Україна почала постачати на світові ринки більше продуктів переробки.

«Ми хочемо, щоб на європейські ринки з України йшло більше продуктів переробки, аніж сировини, щоб наші виробники створювали власні пізнавані бренди. Тому дуже важливим для нас є те, що за останні півроку експорт сировинних видів продукції до ЄС зменшився на 9%. Якщо за 6 місяців 2014 р. їх частка у експорті складала 76%, то за відповідний період цього року уже 67%», — додає Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою