На Луганщині необхідне посилення заходів з профілактики сказу

4 липня 2018 62 0
Велика рогата худоба
Kurkul.comВелика рогата худоба

За рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 19 жовтня 2017 р. на територіях мисливських угідь у Луганській області було організовано відстріл хижих тварин. Про це повідомляє Луганська облдержадміністрація.

Як зазначено у плані протиепізоотичних заходів у 2018 році в області провели щеплено проти сказу 11407 голів великої та 1043 голови дрібної рогатої худоби, 39 коней та домашніх тварин.

Також буде виділено необхідну кількість вакцини для проведення імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в господарствах лісомисливського спрямування та навколо населених пунктів Луганської області.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, заступник голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Ріта Холоденко зауважила на необхідності посилення заходів з профілактики та недопущення розповсюдження хвороби територією області. Також вона закцентувала увагу на тому, що з початку 2018 р. захворіли та загинули від сказу 42 тварини, що вдвічі більше, ніж за той самий період 2017 р.

У Лисичанську зафіксовано 9 випадків захворювання на сказ, у Станично-Луганському — 7, у Сватівському — 6 та у Біловодському району — 5. Джерелом вірусу сказу в основному є дикі та безпритульні тварини. Останні збільшуються у кількості, що негативно впливає на ситуацію.

Ріта Холоденко до того ж зауважила, що згідно чинного законодавства, обов’язки із захисту населення від інфекційних захворювань та регулювання численності безпритульних тварин покладені на органи місцевого самоврядування.

Виконано за допомогою Disqus