В Україні для садівників можуть знизити податок до 7%

10 липня 2018 225 0
Продукція ягідництва
Продукція ягідництва

Більше десятка депутатів однодумців пропонують з 1 січня 2019 р. знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) на продукцію садівництва, ягідництва і виноградарства в Україні до 7%. Про це повідомляє член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Кулініч у Facebook.

В парламенті вже зареєстрували законопроект №8570 6 липня. Його авторами виступили 13 депутатів, серед яких Микола Люшняк, Федір Розкішшю, Василь Петьовка, Олег Кулініч і Роберт Горват.

Олег Кулініч пояснює, що садівництво з іншими супутніми напрямками завжди супроводжуються серйозними капіталовкладеннями, які довго окупаються. Також особливістю галузі є сезонність виробництва і реалізації продукції. Щорічно в Україні реалізують близько 2 млн т плодово-ягідної продукції, з них основна частина вирощується дрібними господарствами.

«Тому підтримка від держави — це необхідний і адекватний крок, який ми повинні зробити у відповідь. Це підтверджує і досвід ряду держав ЄС, де при оподаткуванні сільськогосподарських товарів в більшості випадків діє знижена ставка, іноді в дві-три рази нижче стандартної», — повідомив він.

Крім того, за словами Олега Кулініча, законопроект простимулює садівників повністю займатись господарством офіційно та платити всі податки.

Виконано за допомогою Disqus