На Чернігівщині вертоліт-обприскувач залишив без світла 5 сіл

16 липня 2018 369 0
На Чернігівщині вертоліт-обприскувач залишив без світла 5 сіл
cn.npu.gov.ua

У Бобровицькому районі Чернігівської області вертоліт Мі-2, який проводив обробку полів гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл. Про це повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.

Нагадаємо, 13 липня та 15 липня на Сумщині розбилося два літаки, які проводили обприскування полів. Обидва пілоти загинули.

«Гелікоптер «Мі-2» проводив обробку орендованих земель агропідприємства та гвинтом зачепив лінію електропередач напругою 10 кіловольт і здійснив аварійну посадку. Після цього чоловік покинув місце аварії, але був затриманий поліцією уже в сусідньому районі», — ідеться в повідомлені поліції.

Житель Кіровоградської області, який керував вертольотом, не мав жодних документів на право керування засобом. За результатами медичного огляду пілот мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 ст. 281 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків) — карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Виконано за допомогою Disqus